Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Urme de sânge în mașină: ce a făcut un soldat al SUA cu o tânără japoneză

© Sputnik / Oksana Dzhadan / Accesați arhiva multimediaВоеннослужаий армии США. Militar din armata SUA
Военнослужаий армии США. Militar din armata SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii din Okinawa protestează în fața unei baze militare a SUA, după ce au devenit cunoscute informații privind posibila implicare a unui soldat american în omorul unei tinere. Acesta nu este un caz singular.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Locuitorii din Okinawa protestează în fața bazei militare a SUA de pe această insulă japoneză. Protestul este legat de omorul unei tinere, iar bănuit de această crimă este un militar american de la baza respectivă, scrie RIA Novosti.

Unul dintre participanții la acțiunea de protest a declarat, potrivit sursei, că atâta timp cât există aceste baze, asemenea cazuri vor avea loc iarăşi și iarăşi.

Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Deputat: militarii NATO vin de zece ani în Moldova

Bănuitul este un militar american, în vârstă de 32 de ani, care este acuzat că ar fi încercat să ascundă corpul neînsuflețit al unei tinere de 20 de ani din Okinawa. Presa scrie că acesta deja și-ar fi recunoscut vina, iar în mașina lui ar fi fost găsite urme de sânge.

Fata a fost declarată dispărută la 28 aprilie, când a ieșit la o plimbare și nu s-a mai întors acasă. Despre dispariția ei a fost anunțată poliția. Oamenii legii au identificat locul ultimelor semnale emise de telefonul mobil al acesteia, care au coincis cu ruta pe care s-ar fi deplasat automobilul militarului învinuit de omor.

Presa mai scrie că acesta nu este nici pe departe singurul caz când soldații militari comit infracțiuni în Japonia. Unul dintre cele mai oribile cazuri a avut loc de asemenea pe Okinawa, când doi pușcași marini americani au violat o tânără japoneză în noaptea dinaintea întoarcerii lor în SUA. Cazul a provocat proteste masive și a fost mediatizat pe larg.

Fluxul de știri
0