Deputat: militarii NATO vin de zece ani în Moldova

© Минобороны РМВоенная техника США въезжает в Молдову
Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei parlamentare Securitate națională, apărare și ordine publică susține că reprezentanții forțelor armate ale NATO vin cu regularitate în Moldova pe parcursul ultimilor zece ani.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Deputatul liberal Veaceslav Untilă, care este și președinte al Comisiei Securitate națională, apărare și ordine publică, s-a arătat surprins de insistența colegilor săi din fracțiunea parlamentară a PSRM, care au cerut să fie examinată la ședința de miercuri a acestei comisii legalitatea intrării militarilor SUA pe teritoriul Republicii Moldova.

Показательный марш военнослужащих армии США Dragoon Ride в Латвии - Sputnik Moldova
Dodon despre militarii americani: pentru câteva ore am reușit să-i blocăm

Potrivit lui Veaceslav Untilă, militarii din blocul NATO vin în Republica Moldova cu regularitate pe parcursul ultimilor zece ani.

El s-a arătat surprins de faptul că abia acum cineva a cerut să fie verificată minuțios legalitatea intrării acestor militari în Moldova.

Pe de altă parte, deputații socialiști au declarat că au depistat o serie de nereguli legate de intrarea în țara noastră a contingentului de militari americani, care urmează să participe la operațiunea “Dragon Pioneer 2016”.

Propunerea socialiștilor a fost respinsă de majoritatea membrilor comisiei.

Fluxul de știri
0