Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia și ASEAN vor ieși la un nou nivel strategic

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaMay 19, 2016. Russian President Vladimir Putin, right, and Sultan Hassanal Bolkiah of Brunei Darussalam at a bilateral meeting at the Radisson Blu Resort & Congress Centre in Sochi
May 19, 2016. Russian President Vladimir Putin, right, and Sultan Hassanal Bolkiah of Brunei Darussalam at a bilateral meeting at the Radisson Blu Resort & Congress Centre in Sochi - Sputnik Moldova
Abonare
La summitul de vineri de la Soci, participanții vor discuta despre perspectivele parteneriatului tarnsfrontalier al Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) și Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Cooperarea dintre Rusia și ASEAN va permite folosirea mai eficientă a potențialul existent pentru sporirea interacțiunii în domeniile economic, cultural, umanitar dar și în chestiunile regionale și internaționale de actualitate, a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin la recepția dată în cinstea liderilor ASEAN.

"De la bun început, colaborarea noastră a fost construită pe principii reciproc avantajoase și pe respect, pe noi ne apropie poziția comună în ceea ce privește soluţionarea multor probleme. Pentru prima dată, întâlnirea în acest format are loc în Rusia şi noi vedem în asta confirmarea interesului, a unui interes crescând al țărilor ce fac parte din Asociație", a declarant şeful statului.

"A fost pregătită Declarația de la Soci, în care este stabilită sarcina comună de a ridica parteneriatul Rusia — ASEAN la un nou nivel calitativ și strategic", a spus șeful statului.

Sergei Naryshkin - Sputnik Moldova
Narâșkin: Colaborarea în cadrul Eurasiei ar putea uni UE cu UEEA

Potrivit lui Putin, acest lucru va permite "folosirea mai eficientă a potențialul existent pentru sporirea interacțiunii în domeniile economic, cultural, umanitar dar și în chestiunile regionale și internaționale de actualitate".

"Este important că și Rusia, și țările ASEAN se pronunță pentru consolidarea integrării, în favoarea conjugării unor proiecte economice de amploare realizate în spațiul Regiunii Asia-Pacific ", a spus Putin. "Noi suntem gata pentru o muncă comună constructivă în interesele statelor noastre", a mai adăugat el.

Fluxul de știri
0