Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Narâșkin: Colaborarea în cadrul Eurasiei ar putea uni UE cu UEEA

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaSergei Naryshkin
Sergei Naryshkin - Sputnik Moldova
Abonare
Însă la momentul de față Uniunea Europeană, introducând sancțiuni ilegitime, se izolează în fond singură de procesul general de integrare euroasiatică, consideră spicherul Dumei de Stat a FR.

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Factorul care va uni mai devreme sau mai târziu Uniunea Europeană cu Uniunea Economică Euroasiatică (UEEA) este logica eficienței colaborării economice în cadrul marii Eurasii, afirmă cu încredere spicherul Dumei de Stat al FR, Serghei Narâșkin.

Aflându-se la Bișkek, el a apreciat inițiativa președintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, care deţine în acest an președinția Consiliului Economic Euroasiatic Suprem, de a declara 2016 Anul colaborării Uniunii Economice  Euroasiatice cu țări terțe și cu organizații interstatale.

„Consider că această propunere merită o susținere deplină. Astfel, devine extrem de important de a asigura coordonarea dezvoltării Uniunii Economice Euroasiatice cu formarea Centurii Economice a Drumului Mătăsii, creând în perspectivă o zonă de liber schimb dintre UEEA, Republica Populară Chineză și alte țări din Asia", a spus vineri Narâșkin.

Председатель Государственной Думы РФ Сергей Нарышкин - Sputnik Moldova
Rusia
Narâşkin a chemat vecinii europeni să acorde atenţie modelului UEEA

Spicherul a menționat că, ținând cont de amplasarea geografică și de relațiile economice strânse cu China, Kârgâstanul ar putea juca un rol important în această privință. Un alt partener important sunt țările Asiei de Sud-Est, iar cu una dintre acestea — Vietnamul — UEEA are deja o zonă de liber schimb.

„Cât despre Uniunea Europeană, aceasta, introducând sancțiuni ilegitime, se izolează în fond singură de procesul de integrare generală euroasiatică. Însă logica eficienței colaborării economice în cadrul  unei Eurasii mari va uni, mai devreme sau mai târziu, Uniunea Europeană cu Uniunea Economică Euroasiatică, cu Centura Economică a Drumului Mătăsii și cu țările ASEAN", a adăugat Narâșkin.

Potrivit acestuia, în respectivul proces rolul principal trebuie să le revină parlamentelor.

Fluxul de știri
0