Expert: capturarea este principala versiune a prăbușirii aeronavei EgyptAir

© REUTERS / Amr Abdallah DalshСамолет Egypt Air
Самолет Egypt Air - Sputnik Moldova
Abonare
Faptul că aeronava pierdea haotic din înălțime înainte de a se prăbuși este o dovadă a că în cabina pilotului se ducea o luptă; explozia în aer s-a produs instantaneu, consideră expertul Aleksandr Romanov.

CHIȘINĂU, 19 mai — Sputnik, Maria Șeludiakova. Specialistul în securitatea zborurilor, ex-căpitan de aeronavă Aleksandr Romanov, a spus că principala versiune a prăbușirii avionului companiei EgyptAir este capturarea.

Fragmente ale avionului dispărut au fost găsite la sud de insula grecească Karpathos. Este vorba de două obiecte mari din plastic, de culoare albă și roșie. Ținând cont de poziția rămășițelor avionului, dezintegrarea acestuia în aer s-a produs instantaneu, consideră expertul.

Afară de aceasta, Romanov a declarat că există dovezi că în cabina pilotului s-au dus lupte.

„Versiunea de act terorist sau capturare a aeronavei este acum pe primul loc. Când sistemul cedează din motive tehnice, întotdeauna există timp pentru a comunica acest lucru. În cazul dat, nu au fost astfel de comunicări. Potrivit unor date, avionul a început mai întâi să cadă haotic, înregistrând variații ale înălțimii. Probabil că în cabină se duceau lupte", a menționat specialistul.

Заседание Совета руководителей органов Безопасности и спецслужб участников СНГ - Sputnik Moldova
FSB: dispariția avionului EgyptAir ar putea fi un atac terorist

Vorbind despre nivelul de pregătire al echipajului, Romanov a subliniat că piloții egipteni sunt specialiști calificați și experimentați care posedă toate abilitățile de pilotare în siguranță.

Avionul de pasageri al companiei aeriene EgyptAir, care efectua zborul MS804 Paris — Cairo, a dispărut de pe radare în primele ore ale dimineții de joi în spațiul aerian egiptean, în timp ce survola Marea Mediterană. La bord se aflau 56 de pasageri și 10 membri ai echipajului. Depistarea rămășițelor avionului a fost confirmată de către Forțele Armate ale Greciei.

Eventualitatea unui act terorist la bordul aeronavei a fost admisă anterior de către directorul FSB al Rusiei, Aleksandr Bortnikov. La momentul de față, autoritățile egiptene nu exclud nici una dintre versiuni. Purtătorul de cuvânt al sindicatului german al piloților „Vereinigung Cockpit", Markus Wahl, consideră de asemenea atacul terorist ca una dintre principalele versiuni ale prăbușirii.

Fluxul de știri
0