Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost anunțat motivul oficial pentru care UE nu acordă suport bugetar Moldovei

© gov.mdPirkka Tapiola
Pirkka Tapiola - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, a făcut declarații oficiale în legătură cu așteptările Chișinăului privind suportul bugetar din partea Bruxelles-ului. Diplomatul a explicat motivul pentru care bugetul Moldovei nu va fi susținut în timpul apropiat de UE.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Atâta timp cât Republica Moldova nu are semnat un memorandum cu Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană nu va acorda sprijin bugetar țării noastre, a explicat Pirkka Tapiola.

Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: Îndeplinirea cerințelor FMI va conduce la concedierea bugetarilor

Diplomatul a făcut declarații în acest sens joi seara, în cadrul evenimentului festiv de lansare a Misiunii Înalților Consilieri UE în Republica Moldova.

Totodată, șeful delegației UE a încercat să consoleze autoritățile moldovenești, subliniind că deși UE nu va da bani în scopul suportului bugetar al Moldovei, din cauza lipsei memorandumului cu FMI, țara noastră va beneficia, în schimb, de o bogată expertiză din partea înalților consilieri europeni, care vor învăța autoritățile și cetățenii să facă și să sprijine reformele euroconforme.

Aceste reforme, potrivit lui Tapiola, vor apropia momentul semnării memorandumului cu FMI și, implicit, cel al reluării sprijinului financiar acordat de UE pentru bugetul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0