Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul eşalon de tehnică militară SUA părăseşte Moldova în seara zilei de joi

© Ministerul Apărării al Republicii MoldovaВоенная техника США въезжает в Молдову
Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Abonare
Armata Naţională va organiza în acest an mai multe exerciţii cu participarea militarilor americani şi a celor moldoveni.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik. Militarii americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, care au participat în Moldova la exerciţiul comun „Dragon Pioneer”, vor pleca din Moldova în dimineaţa zilei de 20 mai, a declarat pentru Sputnik ofiţerul de presă al Ministerului Apărării, Ala Diaconu.

Primul eşalon va pleca spre România în seara zilei de joi, prin vama Leuşeni.

„Militarii americani şi maşinile de geniu americane vor părăsi teritoriul Republicii Moldova vineri, 20 mai, prin punctul vamal Leuşeni. Unităţile de tehnică vor porni din Batalionul de Geniu de la Negreşti la ora 7.00. Tehnica grea – graderele şi  buldozerele – pleacă în seara zilei de 19 mai”, a declarat reprezentantul Ministerului Apărării.

День открытых дверей Военная Академия - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Apărării argumentează importanța exercițiului „Dragon Pioneer 2016”

Potrivit lui Diaconu, toate maşinile americane utilizate în cadrul exerciţiului vor fi evacuate de pe teritoriul Republicii Moldova.

Reprezentantul Ministerului Apărării a mai comunicat agenţiei Sputnik că militarii moldoveni vor utiliza experienţa acumulată în cadrul exerciţiului „Dragon Pioneer” în misiunile de deminări de pe teritoriul Republicii Moldova, dar şi în misiunile internaţionale, cum ar fi cea din Kosovo (KFOR), la aplicaţii, traininguri şi exerciţii naţionale şi internaţionale.

„În 2016, alte exerciţii pentru armata de geniu nu vor avea loc în Republica Moldova. Totuşi, Armata Naţională va organiza în acest an şi alte exerciţii cu participarea militarilor americani şi celor moldoveni”, a declarat Diaconu.

Ofiţerul de presă al Ministerului Apărării a mai informat agenţia că toate cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea exerciţiului moldo-american „Dragon Pioneer” au fost acoperite de către partea americana.

Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: tancurile americane trase pe dreapta de o căruţă cu cai

Militari ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi ai Statelor Unite ale Americii au participat, în perioada 4 – 19 mai, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat în premieră în Republica Moldova. La aplicaţii au fost antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale.

Scenariul exerciţiului a inclus instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

În cadrul „Dragon Pioneer 2016” au fost utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA. Armata Naţională a participat cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.

Fluxul de știri
0