Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O agenție specială va administra instanțele judecătorești din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariJudecător Curtea de Apel
Judecător Curtea de Apel - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția va fi creată în baza reorganizării Departamentului de Administrare Juridică din cadrul Ministerului Justiției și va asigura activitatea organizatorică a instituțiilor judecătorești, va ține evidența și analiza statisticii judiciare și va dezvolta sistemul informațional judiciar.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Guvernul a aprobat la ședința de miercuri un proiect de lege ce  prevede crearea unei agenții ce va fi responsabilă de administrarea instanțelor judecătorești.

Instituția are misiunea de a susține buna activitate a sistemului judecătoresc din Republica Moldova și de a consolida autonomia acestuia, se spune într-un comunicat al Guvernului.

Молодежь - Sputnik Moldova
Tinerii din Moldova vor avea o agenție creată special pentru ei

”Agenția va fi creată în baza reorganizării Departamentului de Administrare Juridică din cadrul Ministerului Justiției și va asigura activitatea organizatorică a instituțiilor judecătorești, va ține evidența și analiza statisticii judiciare și va dezvolta sistemul informațional judiciar”, a specificat sursa.

Structura respectivă urmează să gestioneze instruirea personalului judecătoriilor și va asigura managementul financiar, controlul și auditul intern al acestor instanțe.

Totodată, Agenția va facilita utilizarea și perfecționarea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor, care permite administrarea electronică a dosarelor judecătorești și a sistemului de înregistrare audio a ședințelor de judecată, în scopul asigurării protecției datelor înregistrate.

Sursa oficială a precizat că organizarea Agenției de administrare a instituțiilor judecătorești face parte din angajamentele asumate de către Guvern în reformarea justiției din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0