Tinerii din Moldova vor avea o agenție creată special pentru ei

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaМолодежь
Молодежь - Sputnik Moldova
Abonare
Circa o pătrime din numărul total al cetăţenilor Republicii Moldova sunt tineri. Guvernul a decis să înfiinţeze o instituţie specială, care va avea grijă de politicile şi programele de tineret.

CHIŞINĂU, 26 apr – Sputnik. În Republica Moldova va fi creată o agenţie de stat care se va ocupa de programele şi activităţile pentru tineret. Anunţul a fost făcut marţi în cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru politici de tineret, prezidată de Premierul Pavel Filip, informează serviciul de presă al executivului.

Noua instituţie se va numi Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Programelor şi Activităţii de Tineret.

job - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 50 de mii de tineri din Moldova sunt şomeri

Ea va fi responsabilă de buna implementare a politicilor și programelor destinate tinerilor.

Membrii Comisiei au discutat şi despre consolidarea Centrelor de Tineret, finanțarea proiectelor dedicate tinerilor prin intermediul Programului anual de Granturi, gestionat de Ministerul Tineretului și Sportului, cât și despre adoptarea unui nou cadru legislativ care să reglementeze acest sector. Noul Proiect de lege cu privire la tineret va oferi acestora oportunități egale şi posibilități de dezvoltare a cunoștințelor și competențelor, precum şi a abilităţilor practice.

„Şeful Executivului a apreciat colaborarea Guvernului cu sectorul non-guvernamental în domeniul politicilor de tineret, precum și în identificarea provocărilor și soluțiilor pentru dezvoltarea acestui domeniu”, notează sursa citată.

Prim-ministrul a propus crearea unui Grup de lucru care să evalueze şi să monitorizeze implicarea tinerilor în politicile sectoriale şi să vină cu propuneri de sporire a participării acestora.

Sursa citată subliniază că în Republica Moldova tinerii constituie 25 la sută din populaţie, numărul lor fiind de circa 860 de mii de persoane.

Fluxul de știri
0