Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova rămâne în ”Cartea Verde”, însă un judecător va fi aspru pedepsit

© Sputnik / Александр Макаров / Accesați arhiva multimediaЗал заседаний суда. Sală de judecată
Зал заседаний суда. Sală de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza unor tranzacții suspecte Moldova s-a pomenit într-o situație, în care a fost prejudiciat bugetul Biroului Național al Asiguratorilor Auto, iar acest derapaj a fost posibil inclusiv datorită unei hotărâri judecătorești.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Potrivit unei declarații făcute de premierul Pavel Filip la ședința de miercuri a Guvernului, riscul excluderii Republicii Moldova din sistemul internațional de asigurări auto ”Carte Verde” ar fi fost depășit.

Carte verde - Sputnik Moldova
Societate
Vor rămâne sau nu moldovenii fără "Carte verde"

Totodată, șeful Guvernului a ținut să menționeze faptul că un judecător, care a emis o hotărâre ce a amplificat riscul excluderii țării noastre din sistemul respectiv de asigurări, va fi eliberat din funcție pentru abateri disciplinare.

O propunere în acest sens a fost făcută la Consiliul Superior al Magistraturii de către ministrul Justiției, Vladimir Cebotari. Urmează ca președintele să emită un decret în acest sens.

”Sistemul judecătoresc trebuie să fie curățat de asemenea elemente”, a spus șeful Guvernului.

Pavel Filip a ținut să precizeze că, din cauza unor tranzacții suspecte, Moldova s-a pomenit într-o situație în care a fost prejudiciat bugetul Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule, iar acest derapaj a fost posibil inclusiv din cauza unei hotărâri judecătorești.

Fluxul de știri
0