Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti: capacitatea de apărare a statului, bazată pe experienţa SUA, NATO şi UE

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful statului a participat la ședința Colegiului militar al Ministerului Apărării, unde s-a discutat despre problematica dezvoltării și modernizării capabilităților Armatei Naționale, precum și menținerea disciplinei militare.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a îndemnat conducerea  Armatei Naţionale să profite la maximum de experiența și expertiza partenerilor străini — a Statelor Unite ale Americii, a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și a Uniunii Europene — în procesul de consolidare a capacității de apărare a statului.

Miercuri, şeful statului a participat la ședința Colegiului militar al Ministerului Apărării. În cadrul întrunirii a fost luată în discuție problematica dezvoltării și modernizării capabilităților Armatei Naționale, precum și menținerea disciplinei militare și a ordinii de drept.

Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti va spune adio

Timofti a punctat un șir de subiecte care trebuie luate în calcul de către conducerea Ministerului Apărării la proiectarea procesului de dezvoltare a Armatei Naționale și la implementarea măsurilor de consolidare a disciplinei militare.

Președintele a subliniat că menținerea capacității de luptă trebuie să rămână o prioritate pentru Armata Națională, iar problema disciplinei militare necesită o tratare exhaustivă.

Totodată, a fost menționată importanța desfășurării calitative a procesului de revizuire a documentelor strategice și a cadrului normativ specific domeniului apărării. Președintele a reiterat susținerea și în continuare a inițiativelor și eforturilor Ministerului Apărării cu referire la soluționarea problemelor cu care se confruntă militarii și a exprimat gratitudine pentru devotamentul constant și dedicația manifestată în îndeplinirea obligațiilor de serviciu de către întreg efectivul Armatei Naționale.

Fluxul de știri
0