Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Timofti va spune adio

© Photo : Facebook / 2d Cavalry RegimentВоенная техника США въезжает в Молдову
Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova va participa la ceremonia de încheiere a exercițiului moldo-american „Dragoon Pioneer 2016”, care se va desfășura în cadrul Batalionului de Geniu „Codru”, dislocat în localitatea Negrești, raionul Strășeni.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Comandantul Suprem al Forţelor Armate, Nicolae Timofti, va participa joi, 19 mai, la ceremonia de încheiere a exerciţiului moldo-american „Dragoon Pioneer 2016”.

БТР-80 - советская боевая машина, которая была на вооружении в годы Афганской войны. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premieră în Moldova: peste 100 unități de tehnică militară NATO va trece hotarul

Evenimentul va avea loc în cadrul Batalionului de Geniu “Codru” de la Negreşti. La el vor mai participa ministrul Apărării, Anatol Şalaru, ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, precum şi ataşaţi militari acreditaţi în Republica Moldova.

Militari ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi ai Statelor Unite au participat în perioada 4 – 20 mai, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat în premieră în Republica Moldova.

Aplicaţiile, în care au fost antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale, au avut ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

În cadrul „Dragon Pioneer 2016” au fost utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA.

Fluxul de știri
0