Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră în Moldova: peste 100 unități de tehnică militară NATO va trece hotarul

© Sputnik / Мирослав РотарьБТР-80 - советская боевая машина, которая была на вооружении в годы Афганской войны.
БТР-80 - советская боевая машина, которая была на вооружении в годы Афганской войны. - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 3 mai – 20 mai, în Moldova va avea loc exerciţiul militar „Dragon Pioneer 2016”, la care vor participa aproape 200 de militari americani şi 165 de militari ai Armatei Naţionale.

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. Militari ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi ai Statelor Unite ale Americii vor participa, în perioada 3 – 20 mai, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în Republica Moldova.

„Aplicaţiile, la care vor fi antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale, au ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate”, a declarat pentru Sputnik, ofiţerul de presă al Ministerului Apărării, Ala Diaconu. 

NATO - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sondaj: majoritatea moldovenilor sunt împotriva aderării la NATO

Scenariul exerciţiului, care se va desfăşura în Batalionul de Geniu şi la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”, prevede instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă, 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40  de maşini de geniu şi asigurare.

Unităţile de tehnică americane vor  intra în Republica Moldova  la 2 mai curent, prin punctul de trecere Sculeni şi se vor deplasa  pe drumul naţional M14, urmând traseul Sculeni – Făleşti – Negreşti.

Fluxul de știri
0