Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un şef de penitenciar, reţinut de procurori

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Şeful Penitenciarului nr. 1 din Taraclia a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie pentru trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 16 mai- Sputnik. Un nou suspect în dosarul “Penitenciarul nr. 5 din Cahul” a  fost reţinut, luni, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Este vorba despre şeful Penitenciarului nr. 1 din Taraclia.

Acesta, la fel ca şi ceilalţi doi suspecţi reţinuţi anterior, este bănuit de trafic de influenţă.

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reţinere spectaculoasă în faţa Curţii de Apel

Săptămâna trecută, fostul şef al Penitenciarului nr. 5 din Cahul şi un avocat au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie. Cei doi sunt cercetaţi penal pentru trafic de influenţă şi estorcarea a 16 mii de euro şi 13,3 mii de dolari de la familia unui interlop, condamnat la 18 ani de privaţiune de libertate.

Ofiţerii de urmărire penală au constatat că, în ultimii doi ani, bănuiţii ar fi cerut de la mama deţinutului aceste sume sub pretextul că pot determina mai mulţi funcţionari din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, dar şi judecători, să-l elibereze înainte de termen pe fiul acesteia. Potrivit denunţătorului, cei doi ar fi susţinut că pot obţine de la Comisia medicală specială a DIP un certificat care să ateste o boală gravă de care ar suferi condamnatul şi care ar presupune eliberarea acestuia de la executarea pedepsei înainte de termen.

Fluxul de știri
0