Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi percheziții la o structură a MAI. Iată ce spun oficialii

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Este vorba despre o serie de acțiuni care fac parte din măsurile de investigații în baza a trei dosare penale, inclusiv pentru fapte de corupție.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. În dimineața zilei de miercuri, la MAI au început perchezițiile în birourile mai multor angajați. Aceste acțiuni îi vizează pe mai mulți colaboratori de poliție care activează în cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA), a declarat pentru Sputnik ofițerul de presă al SPIA, Alexandru Boboc.

Printre informațiile oferite de sursă, unul dintre cei vizați de percheziții își are biroul în strada Vasile Alecsandri din capitală.

”Au fost întreprinse o serie de acțiuni procedurale. Mai multe detalii vor fi făcute publice mai târziu”, a declarat Boboc.

Ofiteri CNA si pantera - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii picante de la percheziţiile desfăşurate într-o subdiviziune a MAI

La rândul său, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a subliniat că este vorba despre o serie de acțiuni care fac parte din măsurile de investigații în baza a trei dosare penale, inclusiv pentru fapte de corupție.

La finele lunii aprilie curent, la SPIA au avut loc mai multe percheziții, în urma acestora fiind reținut un angajat al SPIA și un avocat. Procuratura Generală a menționat atunci că cei doi ar fi vizați într-un dosar de corupție. Aceștia ar fi primit opt mii de euro pentru a influența o decizie judecătorească.

Acum o lună, șef la SPIA a devenit colonelul de poliție Vitalie Moisei, care are o experiență considerabilă de activitate în cadrul organelor de drept.

Noul șef al SPIA susține că această structură trebuie să devină una de elită în cadrul MAI, cu un personal select, bine pregătit, integru și profesionist.

Vitalie Moisei este născut la 10 august 1978 în satul Rădenii Vechi din raionul Ungheni. A absolvit colegiul pedagogic ”Alexandru cel Bun” din Călăraș, iar mai târziu Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”.

Fluxul de știri
0