Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii picante de la percheziţiile desfăşurate într-o subdiviziune a MAI

© Sputnik / Miroslav RotariOfiteri CNA si pantera
Ofiteri CNA si pantera - Sputnik Moldova
Abonare
Un angajat al Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI şi un avocat au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. În după-amiaza zilei de joi, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, au efectuat mai multe percheziții în birourile de serviciu și automobilele personale ale unui angajat al SPIA și ale unui avocat din Chișinău. Cei doi au statut de bănuit într-un dosar penal inițiat pentru trafic de influență. 

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziţii de amploare în cadrul Serviciului anticorupţie MAI

Operațiunea a avut loc în baza informației parvenite în adresa SPIA, precum că suspecții ar fi estorcat 8 mii de euro de la tatăl unui bărbat cercetat penal pentru săvârșirea unei infracțiuni din domeniul telecomunicației, care la moment se află în arest. 

În schimbul banilor, suspecții ar fi promis că l-ar putea elibera pe acesta, determinându-l pe procurorul responsabil de acest dosar, să nu conteste hotărârea instanței de judecată și să recalifice infracțiunea în una mai ușoară.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.


Fluxul de știri
0