Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Martorii acuzării vin cu noi depoziții pe marginea dosarului Petrenco

© Sputnik / Мирослав РотарьГригорий Петренко пытается сопротивляться полицейским.
Григорий Петренко пытается сопротивляться полицейским. - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă ședință de judecată în cazul celor șapte membri ai grupului Petrenco va avea loc miercuri. Instanța va continua să examineze fondul cauzei.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Miercuri, la judecătoria sectorului Rîșcani din capitală, urmează să aibă loc o nouă ședință de judecată în cazul grupului Petrenco.

Într-un comunicat de presă difuzat de partidul ”Blocul roșu” se spune că ședința va fi organizată în vederea continuării examinării fondului cauzei.

Суд Петренко - Sputnik Moldova
Politică
Grigore Petrenco, reţinut pe Aeroportul Chişinău

Sursa a mai specificat și faptul că miercuri urmează să continue audierea martorilor acuzării.

Membrii grupului Petrenco au fost puși sub acuzare și ulterior arestați în legătură cu o acțiune de protest organizată la 6 septembrie 2015 în fața sediului Procuraturii Generale.

Potrivit anchetei, cei șapte reținuți "au organizat, au dirijat și au participat activ la acțiuni ilegale, nu s-au conformat somaţiilor legale ale reprezentanților puterii și au aplicat forța fizică, folosind mai multe obiecte în calitate de arme".

La 26 aprilie curent, Judecătoria sectorului Râşcani a capitalei i-a eliberat sub control judiciar pe membrii şi activiştii partidului extraparlamentar de opoziţie din Moldova „Blocul Roşu", în frunte cu fostul deputat şi membru de onoare al OSCE Grigore Petrenco.

Fluxul de știri
0