Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Românii, stimulați să revină acasă. În joc sunt sume imense de bani

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaÎn căutarea unui loc de muncă
În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui proiect de lege, românii care lucrează în străinătate ar putea beneficia în curând de credite în valoare de zeci de mii de euro, dacă vor dori să revină în țară, alături de familie.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Senatorul PSD Ionel Agrigoroaiei pare a fi decis să să schimbe la față România. Despre un proiect de lege pe care acesta vrea să-l promoveze scrie marți portalul Sputnik Moldova-România.

”Nu toţi parlamentarii sunt hoţi. Unii din ei se gândesc cum să nu îi mai facă pe români să plece peste hotare pentru un trai decent. Astfel, românii care vor decide să își înceapă o afacere în România ar putea beneficia de un împrumut bancar cu dobândă subvenționată de stat de până la 150.000 de euro pe o perioadă de 5 ani”, scrie sursa citată, care face trimitere la stirideactualitate.ro.

Valute, salarii, economie - Sputnik Moldova
Societate
Vom avea şi în Moldova salarii de 4000 de euro, dacă…

În această perioadă, susțin parlamentarii, întreprinzătorii vor fi scutiți de impozitele datorate statului.

„Românii noștrii nu au plecat de prea mult bine să muncească în străinătate, în condiții grele și de foarte multe ori neîncadrați pe meseria lor de bază. Acești oameni au mers peste mări și țări să își câștige existența pentru ei pentru familiile lăsate acasă. Trebuie să facem ceva să-i aducem înapoi. Dacă statul român îi va ajuta puțin atunci se vor crea noi locuri de muncă, iar țara va prospera", a declarat senatorul PSD Ionel Agrigoroaei.

Dacă proiectul de lege va avea câştig de cauză, de bani vor beneficia doar cei care vor crea cel puțin 5 locuri de muncă și care vor reinvesti o parte a profitului în noua afacere.

În Republica Moldova au fost de asemenea puse în aplicare mai multe proiecte guvernamentale destinate stimulării cetățenilor moldoveni să revină în țară și să facă investiții acasă. Printre ofertele Guvernului de la Chișinău se numără și cea potrivit căreia statul investește încă un leu la fiecare leu investit de moldoveanul care a revenit de peste hotare.

Însă până la ora actuală în Republica Moldova nu a fost implementat nici un program de amploare ce ar viza emigranții moldoveni, iar guvernarea este nevoită mai mult să facă eforturi de stabilizare a situației social-economice, care este critică, decât să lucreze la proiecte de dezvoltare de anvergură, subliniază economiștii.

Fluxul de știri
0