Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat vrea să-şi aducă cu forţa martorii la judecată

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Avocaţii ex-premierului Vladimir Filat au solicitat marţi în instanţă ca martorii din partea apărării să fie aduşi silit în instanţă sau să fie amendaţi.

CHIŞINĂU, 17 mai – Sputnik. Martorii din partea apărării liderului PLDM, Vladimir Filat, refuză să vină în instanţă pentru a depune mărturii în favoarea lui Filat.

Şedinţa de judecată de marţi, la care urma să fie începută procedura de audiere a martorilor din partea ex-premierului, a fost amânată din cauză că nici un martor din cei cinci invitaţi astăzi nu a venit în instanţă. 

Avocatul Igor Popa a declarat că, în aceste condiţii, a solicitat judecătorilor să asigure aducerea silită a martorilor de pe lista apărării, iar dacă nici acest lucru nu se va întâmpla atunci aceste persoane să fie amendate.

„Cu părere de rău, nu s-a prezentat nici un martor, iar în acest caz legea spune că martorii pot fi aduşi silit sau supuşi unei amenzi. Astăzi am solicitat ca martorii să fie aduşi silit. La şedinţa următoare judecătorii se vor expune asupra acestei cereri”, a declarat Popa.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Nu toţi martorii apărării lui Filat vor să vină în instanţă

În opinia avocatului, aceşti martori ar putea fi intimidaţi. Avocatul a refuzat să ofere numele celor care nu au vrut să vină în instanţă pentru a depune mărturii în favoarea lui Filat, pronunţând doar numele ex-guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu.

„Partea apărării a telefonat martorii. Nimeni nu ne-a răspuns la telefon. A răspuns doar un om care a spus că nu mai vine”, a menţionat Popa.

Procurorul Adriana Beţişor a declarat la rândul său că aducerea silită a martorilor apărării în instanţă este ciudată.

„Cum poţi aduce silit un martor să facă mărturii în favoarea ta în judecată. Mă face să cred că aceşti martori nu au fost contactaţi şi anunţaţi că trebuie să vină în judecată. Nu am văzut nota telefonică din partea apărării că ar fi sunat martorii”, a declarat procurorul.

Potrivit lui Beţişor, această situaţie vorbeşete despre lipsa probelor din partea apărării lui Filat.

„Aceşti oameni nu au ce spune în cadrul şedinţei de judecată. Am văzut depunerea unei cereri de a-i aduce silit, ceea ce mă face să cred că nu este nici o probă care să combată probele procurorilor”, a declarat Beţişor.

Instanţa de judecată a acceptat o listă cu 14 martori din partea apărării lui Filat.

Următoarea şedinţă în dosarul ex-premierului va avea loc miercuri, la ora 14.00, la Judecătoria Buiucani.

Fluxul de știri
0