Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nu toţi martorii apărării lui Filat vor să vină în instanţă

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 01/03/2016
Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Martorii pe care apărarea lui Vladimir Filat vrea să-i cheme în judecată pentru a-l susţine pe clientul său, ar putea refuza citaţia.

CHIŞINĂU, 19 apr – Sputnik. Avocaţii ex-premierului Vladimir Filat au solicitat, marţi, concursul judecătorilor pentru a cita martorii apărării în instanţă.  

„Deocamdată nu cunoaştem cine va accepta, pentru că suntem în proces de discuţii”, a declarat avocatul Igor Popa.

Judecătoria Buiucani a acceptat săptămâna trecută 14 martori dintr-o listă de 30 prezentată de avocaţii lui Filat.

Întrebat cine vor fi chemaţi primii în faţa judecătorilor pentru a depune mărturii în favoarea liderului PLDM, avocatul a evitat să ofere nume. Acesta doar a spus că pentru început martorii apărării sunt invitaţi la discuţii în biroul avocaţilor. 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi ani va sta la închisoare Filat: ce spune avocatul

Şedinţa de judecată în cazul ex-premierului Vladimir Filat, programată marţi la Judecătoria Buiucani, nu a durat nici o oră. În cadrul şedinţei de astăzi acuzarea a solicitat prelungirea mandatului de arest pe numele învinuitului Filat, iar apărarea a înaintat mai multe demersuri, printre care ca şedinţele de judecată să fie publice şi ca Filat să poată comunica cu presa.

Cererea avocaţilor prin care se solicită ca ex-premierul să facă conferinţe de presă a fost respinsă de instanţa de judecată.

Prezent la Judecătoria Buiucani, deputatul PLDM Tudor Deliu a anunţat că astăzi în instanţă a fost depusă o solicitare sub garanţia personală a cinci deputaţi PLDM de schimbare a măsurii preventive pe numele lui Filat, din arest în izolator în arest la domiciliu.

Această cerere, precum şi solicitarea procurorilor de a prelungi mandatul de arest în izolator va fi examinată de magistraţi la şedinţa de judecată de joi, 21 aprilie. 

 

Fluxul de știri
0