Spectatorii cer să fie revăzute rezultatele "Eurovision 2016"

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaГенеральная репетиция Первого полуфинала "Евровидения 2016"
Генеральная репетиция Первого полуфинала Евровидения 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Petiția pentru revizuirea rezultatelor Concursului Internațional Eurovision 2016 adună câte 500 de semnături pe minut.

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Aproximativ 157 de mii de persoane au semnat până la această oră o petiție electronică cu solicitarea de a fi revăzute rezultatele concursului "Eurovision 2016". În medie, aproximativ 500 de persoane pe minut decid să susțină apelul către Uniunea Europeană de Radio și Televiziune privind revizuirea rezultatelor concursului.

Spectatorii își exprimă nemulțumirea în legătură cu noului sistem de numărare a voturilor și de determinare a învingătorului. Semnatarii mai subliniază că piesa Jamalei încalcă regulile concursului,  având un subtext politic. Petiția poate fi semnată pe site-ul Change.org.

Первая и вторая генеральная репетиция второго полуфинала Евровидения 2016 - Sputnik Moldova
Reprezentanta Ucrainei este câştigătoarea concursului „Eurovision 2016"

Finala Concursului Mizical "Eurovision 2016" s-a încheiat la Stockholm duminică noaptea. Învingătoare a devenit interpreta Jamala din Ucraina cu piesa "1944". Locul doi a fost ocupat de interpreta din Australia Dami Im, iar pe locul trei s-a plasat interpretul din Rusia Serghei Lazarev cu piesa "You are the only one".

Potrivit regulilor concursului, la anul viitor concursul Eurovision va avea loc în Ucraina.

Participanta Moldovei, Lidia Isac, nu a ajuns în etapa finală. Ea a interpretat la Stockholm compoziția Falling Stars. Împreună cu aceasta a evoluat și dansatorul Iurie Rîbac, cunoscut anterior pentru evoluțiile sale la TNT.

Fluxul de știri
0