Reprezentanta Ucrainei este câştigătoarea concursului „Eurovision 2016"

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПервая и вторая генеральная репетиция второго полуфинала "Евровидения 2016"
Первая и вторая генеральная репетиция второго полуфинала Евровидения 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Interpreta Jamala din Ucraina s-a clasat pe primul loc la concursul muzical internaţional „Eurovision 2016" care a avut loc la Stockholm.

CHIŞINĂU, 15 mai — Sputnik. Cântăreţul din Rusia Serghei Lazarev, care a intrat în competiţie cu numărul 18, interpretând piesa"You Are The Only One", a ocupat locul trei, dar a câştigat votul spectatorilor, informează RIA Novosti.

Astfel, pe primele cinci locuri s-au plasat reprezentanţii Ucrainei (534 de puncte), Australiei (511), Rusiei (491), Bulgariei (307) şi Suediei (cu 261 de puncte).

Евровидение - Sputnik Moldova
Societate
România a fost exclusă de la concursul „Eurovision” din acest an

La finala „Eurovision" au participat artişti din Rusia, Malta, Azerbaidjan, Armenia, Austria, Cipru, Cehia, Olanda, Croaţia, Ungaria, Letonia, Georgia, Bulgaria, Australia, Ucraina, Serbia, Polonia, Israel, Lituania, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Franţa.

În acest an, regulile votării au suportat modificări esenţiale. Potrivit noilor prevederi, pe care organizatorii le-au calificat drept cele mai importante schimbări din ultimii 40 de ani privind modul de organizare a „Eurovision"-ului, este că juriul profesionist şi spectatorii din fiecare ţară au apreciat separat concurenţii. Mai întâi a fost anunţat punctajul juriului, după care la acesta au fost adăugate rezultatele votului spectatorilor.

Concursul este considerat cel mai mare show de divertisment din lume. Pentru prima dată, finala acestuia este transmisă şi în SUA.

Reprezentanta Moldovei, Lidia Isac, nu a trecut de etapa semifinalei. Este al doilea an consecutiv când Moldova nu accede în finala concursului.

Republica Moldova participă la această competiţie muzicală din 2005. Şi tot în acel an, ţara noastră a înregistrat cel mai bun rezultat — formaţia „Zdob şi Zdub" s-a plasat pe locul şase.

Fluxul de știri
0