Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pesta porcină africană, la graniţa cu Moldova

© Sputnik / Александр Кондратюк / Accesați arhiva multimediaРабота свинокомплекса в Челябинской области
Работа свинокомплекса в Челябинской области - Sputnik Moldova
Abonare
În trei raioane din Ucraina, în apropiere de graniţa cu Moldova şi România, a fost depistat un focar de pestă porcină africană la porcii domestici.

CHIŞINĂU, 17 mai – Sputnik. Ucraina a notificat, la finele săptămânii trecute, Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) despre apariția unui focar de pestă porcină africană la porcii domestici, într-o zonă foarte apropiată de nordul Republicii Moldova şi al României.

скорая помощь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova au fost înregistrate două decese provocate de gripa porcină

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele este respectarea unor măsuri de protecție la venirea în contact cu animalele sănătoase.

În aceste condiţii, apare necesitatea intensificării măsurilor de biosecuritate în exploatațiile profesionale de suine.

În România, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis instrucțiuni către județele aflate la granițele de Nord-Est ale României despre măsura închiderii târgurilor, expozițiilor și aglomerările de animale pentru specia suine, pe perioadă nelimitată și a dispus intensificarea verificărilor la Punctele de Inspecție la Frontieră și a controalelor bagajelor călătorilor.

Fluxul de știri
0