Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova au fost înregistrate două decese provocate de gripa porcină

© Sputnik / Мирослав Ротарьскорая помощь
скорая помощь - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie din Telenești a murit de această boală acum câteva zile, însă medicii abia pe 2 februarie au confirmat că anume virusul A(H1N1) a fost cauza decesului. O altă femeie a decedat la 1 februarie.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Prima victimă a gripei porcine a fost înregistrată pe data de 28 ianuarie. Femeia s-a tratat la domiciliu, a transmis pentru agenția Sputnik purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

„Astăzi a fost confirmat oficial că locuitoarea în vârstă de 66 de ani din Telenești a decedat din cauza complicațiilor provocate de gripa A(H1N1). Femeia s-a îmbolnăvit la începutul lunii ianuarie și se trata la domiciliu, fără să apeleze la consultația medicilor. Ea nu era vaccinată. Decesul a survenit la 28 ianuarie", a declarat Stratulat.

Вакцинация против гриппа, архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
"Vârful" îmbolnăvirilor de gripă în Moldova, în a doua decadă a lui februarie

Potrivit Centrului naţional de sănătate publică, încă o femeie a murit din cauza gripei porcine pe data de 1 februarie. Ea avea 55 de ani şi era, de asemenea, din Teleneşti.

Cele două femei erau rude şi, potrivit medicilor, ambele s-au adresat prea târziu după ajutor specializat.

În capitala Moldovei au fost înregistrate săptămâna trecută 65 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă. Conform informației centrului municipal de sănătate publică, virusul a fost depistat la 52 de copii cu vârsta de până la 17 ani. În total, de la începutul sezonului în Chișinău s-au semnalat 77 cazuri de gripă, opt dintre ele fiind confirmate în laborator. Potrivit specialiștilor, în capitală predomină virusurile gripei de tip A(H1N1) și „B".

Fluxul de știri
0