Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii angajaţi din Moldova au un salariu de aproape 800 de mii de lei pe lună

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, anul trecut o persoană fizică din Moldova a declarat un salariu de 9,3 milioane de lei.

CHIŞINĂU, 17 mai – Sputnik. Numărul milionarilor care locuiesc în Republica Moldova a crescut anul trecut cu 14 la sută, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Sergiu Puşcuţă.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine în Moldova a schimbat salariul de 46 mii de euro pe 82 mii de lei pe lună

„Anul trecut, IFPS a identificat 358 de persoane cu venituri de peste un milion de lei fiecare sub formă de salariu şi alte venituri, faţă de 314 persoane în anul precedent. Venitul total declarate de aceste persoane este de aproape 900 de milioane de lei”, a declarat Puşcuţă.

Din numărul total de milionari din Moldova, 58 la sută au aceste venituri de milioane strict din salariu.

„Cel mai mare venit din salariu, declarat pentru anul 2015 de o persoană fizică, a fost de 9,3 milioane de lei”, a precizat Puşcuţă.

Cei mai mulţi milionari au declarat venituri de 1-3 milioane de lei şi doar 4 persoane – au avut un venit mai mare de 11 milioane de lei.

Ponderea cea mai mare a milionarilor este în Chişinău, urmat de Bălţi, după care de Ialoveni şi Orhei. 

Fluxul de știri
0