Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine în Moldova a schimbat salariul de 46 mii de euro pe 82 mii de lei pe lună

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei avea la precedentul loc de muncă un salariu lunar de peste 46 de mii de euro.

CHIŞINĂU, 3 mai – Sputnik. Noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a avut la precedentul său loc de muncă o remunerare de aproape 46,6 mii de euro pe lună.

Până a ocupa funcţia de guvernator al BNM, Cioclea a activat în conglomeratul financiar Paribas, de unde anul trecut a ridicat un salariu de peste 511 182 de euro. 

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noul guvernator BNM: promit sânge şi lacrimi

Potrivit declaraţiei cu privire la venituri şi proprietate a noului guvernator de la Banca Naţională, acesta mai are pe conturi la diferite bănci peste 342 de mii de euro.

Sergiu Cioclea deţine şi un apartament de aproape 76 metri pătraţi, cu o valoare totală mai mare de 630 de mii de lei.

La noul loc de muncă, Sergiu Cioclea va avea un salariu de 82 de mii de lei pe lună.

Parlamentul l-a numit la 11 martie pe Sergiu Cioclea în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Pentru susţinerea candidaturii lui Cioclea la şefia BNM au votat 61 de deputaţi. Mandatul guvernatorului BNM, potrivit legii, este de 7 ani.

Cioclea şi-a început mandatul în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale al Moldovei la 11 aprilie. Într-un prim discurs în faţa colectivului, noul guvernator a promis lacrimi, sânge şi sudoare, pentru a obţine rezultate bune la BNM.

Fluxul de știri
0