Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă două reţineri în dosarul preşedintelui Federaţiei de baschet

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Ofiţerii CNA au reţinut încă doi complici în dosarul preşedintelui Federaţiei moldoveneşti de baschet, acuzat de escrocherie în proporţii deosebit de mari.

CHIŞINĂU, 17 mai —  Sputnik. Doi complici au fost reţinuţi de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul preşedintelui Federaţiei de Baschet din Republica Moldova (FBRM), Octavian Vucol. Este vorba despre un electrician şi un director de SRL, ambii fiind bănuiţi că, împreună cu preşedintele FBRM, l-ar fi deposedat pe un cetăţean străin de 210 mii de euro.

Aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru escrocherie.

Президент федерации баскетбола Молдовы Октавиан Вукол - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedintele Federaţiei de baschet a ajuns în izolatorul CNA

În cadrul urmăririi penale, s-a constatat că cei trei bănuiţi, urmărind scopul de a-l deposeda pe cetăţeanul slovac de bani, l-ar fi convins pe acesta să investească 340 mii de euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor 2 din Chişinău, pentru Federaţia Naţională de Baschet.

Cetăţeanul slovac a reuşit să transfere pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova şi să transmită bănuiţilor diferite sume de bani, care ajung la valoarea de 210 mii de euro.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0