Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii iliciţi de călători, fără plăcuţe de înmatriculare

© Sputniktransport транспорт
transport транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi şoferi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și certificatele de înregistrare ale vehiculelor din cauza implicării în transportul ilicit de călători.

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Mai mulţi şoferi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și certificatele de înregistrare ale vehiculelor din cauza implicării în transportul ilicit de călători.

airport - Sputnik Moldova
Societate
Activitatea întreprinderilor de transport este în scădere

Inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au retras 11 plăcuţe în urma verificărilor efectuate pe traseele naţionale în perioada 14-17 mai.

Verificările au avut loc în comun cu inspectorii de poliţie pe traseele care duc spre punctele de frontieră din Otaci, Briceni, Ocniţa, Giurgiuleşti şi Ştefan-Vodă. În total, au fost documentate 14 cazuri privind nerespectarea normelor şi a condiţiilor legale de transportare a pasagerilor, în 11 cazuri fiind constatată transportarea neautorizată a pasagerilor pe destinaţii internaţionale.

De la începutul anului, inspectorii ANTA au  ridicat 157 de plăcuţe cu numere de înmatriculare. Conform Codului Transporturilor Rutiere, plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatului de înregistrare a unității de transport implicate în activitate ilegală de transport pot fi retrase pe o perioadă de până la 6 luni.


Fluxul de știri
0