Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mii de pachete de țigări, depistate de un câine la frontiera moldo-română

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaȚigară, сигарета
Țigară, сигарета - Sputnik Moldova
Abonare
Locurile din tren, în care erau ascunse țigările de contrabandă, a fost depistat de un câine pe nume ”Charlie”. Țigările erau plasate în mai multe vagoane.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Serviciul Vamal anunță că la postul vamal de tip feroviar Ungheni (frontiera moldo-română) a fost descoperită o tentativă de contrabandă cu țigări. Echipa comună de control, formată din inspectori vamali, patrupedul  antitabac al Serviciului Vamal  ”Charlie” și  polițiști de frontieră a depistat peste 9800 de pachete de țigări dosite în vagoanele trenului de pe ruta Chișinău-București.

Marfa de contrabandă a fost depistate în trenul internațional Chișinău-București, cu numărul105.

”În urma controlului fizic, patrupedul antitabac al Serviciului Vamal ”Charlie” a dat reacție pozitivă, semnalizând  în vagoanele cu 1, 2, 4, 5 și 6 locuri special amenajate. Sub podelele vagoanelor în regiunile cușetelor au fost depistate 9865 pachete de țigări”, a anunțat Serviciul Vamal.

Владимир Филат - Sputnik Moldova
Presa română despre afacerile cu țigări și firmele de la Iași ale lui Filat

Instituția a făcut precizări și în legătură cu mărcilor:

”Ashima — 2039 pachete, Hilton — 2803 pachete și Rothmans — 5023 pachete, toate cu timbre de accize al R.Moldova”, se spune în comunicatul difuzat de Serviciul Vamal.

Instituția notează că valoarea produselor de tutungerie pe piața neagră din UE se cifrează la circa 30 mii euro.

Cazul este cercetat în baza articolului 287 alineatul 10 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării iar făptașii urmează să achite amenzi în cuantum de 18 mii lei.

Fluxul de știri
0