DNA cere Senatului aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Titus Corlăţean

© East News / Kate Holtнаручники
наручники - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Titus Corlăţean este urmărit de Departamentul Naţional Anticorupţie pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale în dosarul Diaspora, realizat în urma alegerilor prezidenţiale din anul 2014.

BUCUREŞTI, 16 mai — Sputnik. În momentul de faţă cererea DNA a ajuns în Senatul României pentru avizare, relatează Mediafax.

Предприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL - Sputnik Moldova
Guvernatorul Mugur Isărescu este vizat de DIICOT în dosarul Rompetrol

În anul 2014 Titus Corlăţean era ministru de Externe în guvernul condus de Victor Ponta. El este acuzat astăzi că în campania electorală din 2014 pentru alegerile prezidențiale ar fi încălcat procedurile legale privind organizarea alegerilor în străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru Victor Ponta, se arată în comunicatul de presă emis de DNA.

Cererea DNA către Senat pentru primirea avizului de începere a urmăririi penale urmează să fie consultată de președintele instituției și de membrii Biroului Permanent.

"În vederea inițierii acestei proceduri, Președintele Senatului îi va contacta telefonic pe membrii Biroului Permanent, pentru a programa de comun acord o şedinţă a acestui for în condiţiile asigurării cvorumului necesar", a anunţat Andrei Alexandru, purtător de cuvânt al Preşedintelui Senatului.

Titus Corlăţean a limitat accesul la secţiile de votare din străinătate şi acest fapt a avut drept consecinţă creşterea procentajului total de voturi în favoarea lui Victor Ponta, explică procurorii.

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a refuzat să comenteze solicitarea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu, afirmând că nu a primit nicio înștiințare oficială în acest sens și că a aflat din presă despre acțiunea DNA.

Dosarul Diaspora cuprinde 19 volume.

Fluxul de știri
0