Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reţinere spectaculoasă în faţa Curţii de Apel

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Un fost şef de penitenciar şi un avocat riscă ani grei de puşcărie pentru acte de corupţie. Aceștia au pretins sume importante de bani de la mama unui interlop.

CHIŞINĂU, 11 mai- Sputnik. Fostul şef al Penitenciarului nr. 5 din Cahul şi un avocat au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurori în cadrul unui dosar de corupţie. Ambii sunt cercetaţi penal pentru trafic de influenţă şi estorcarea a 16 mii de euro şi peste 13 mii de dolari de la familia unui interlop, condamnat la 18 ani privaţiune de libertate.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Penitenciarul 13 şi izolatorul CNA ar putea fi populate cu noi „locatari”

Ofiţerii de urmărire penală au constatat că, pe parcursul ultimilor doi ani, bănuiţii ar fi cerut de la mama deţinutului aceste sume de bani, sub pretextul că pot determina mai mulţi funcţionari din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, dar şi judecători, să-l elibereze înainte de termen pe fiul acesteia.

Potrivit denunţătorului, cei doi ar fi susţinut că pot obţine de la Comisia medicală specială a DIP un certificat care să ateste o boală gravă de care ar suferi condamnatul şi care ar presupune eliberarea acestuia de la executarea pedepsei înainte de termen.

Avocatul şi fostul şef al Penitenciarului nr.5 din Cahul au fost încătuşaţi şi escortaţi la CNA. Cei doi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Operaţiunea de reţinere a avut loc în faţa Curţii de Apel, acolo unde fostul director al Penitenciarului nr.5 se afla la o şedinţă de judecată, având statut de condamnat într-un dosar de tortură.

Fluxul de știri
0