Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Orhei va fi deschis un hotel/azil pentru câini

© RIA Novosti / Bogdan Cristel Женщина держит свою собаку во время митинга против нового закона, разрешающего отлавливать собак в общественных местах. Бухарест
Женщина держит свою собаку во время митинга против нового закона, разрешающего отлавливать собак в общественных местах. Бухарест - Sputnik Moldova
Abonare
Câinii vagabonzi din Orhei vor fi adăpostiţi la un azil special, iar animalele de companie vor putea fi cazate în aceacstă instituţie pentru perioadele în care stăpânii lor vor fi plecaţi.

CHIŞINĂU, 14 mar – Sputnik. Primăria Orhei a găsit soluţia pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi din oraş, anunţă serviciul de presă al instituţiei.

„Ne propunem să construim un azil pentru câini, rezolvând astfel una dintre problemele cu care se confruntă oraşul nostru. Vom oferi, totodată, un exemplu demn de urmat şi altor localităţi urbane din Moldova”, a declarat primarul oraşului Orhei, Ilan Şor.

Astfel, pentru soluţionarea problemei câinilor vagabonzi din localitate, va fi instituit un serviciu public de gestionare a animalelor, iar azilul pentru câini va fi creat de primărie în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Apărătorul Copilului”.

Sergiu Praporşcic - Sputnik Moldova
Câinii, mai importanți decât oamenii sau de ce Gheorghe Duca are dreptate?

„Azilul de câini va fi construit la periferia oraşului Orhei, la o distanţă de circa 2 kilometri şi va corespunde tuturor standardelor moderne şi sanitare”, se spune în comunicatul citat.

De implementarea acestei decizii se ocupă un grup de lucru instituit printr-o decizie a primarului Ilan Şor.

Azilul, potrivit sursei, va avea o capacitate suficientă pentru a adăposti numărul necesar de câini şi pentru a elibera astfel străzile localităţii de maidanezi. De asemenea, acesta va dispune de servicii veterinare de calitate.

Doritorii de a adopta un câine vor avea posibilitatea să apeleze la acest azil.

Totodată azilul de câini din Orhei va oferi şi servicii de cazare, cu toate comodităţile, pentru animalele de companie, ai căror stăpâni vor fi plecaţi în deplasări sau vacanţă.

Proiectul prevede şi muncă în bază de voluntariat. Vor fi implicaţi şi copii. Aceştia, sub supravegherea angajaţilor, vor putea să îngrijească de câini.

Primarul Ilan Șor a dat asigurări că proiectul respectiv va pune capăt problemei maidanezilor din oraşul Orhei şi va contribui la sporirea securităţii locuitorilor, ar va oferi şi un adăpost cald şi hrană pentru câinii rămaşi fără stăpân.

Primăria Orhei subliniază că problema maidanezilor persistă în toate oraşele ţării şi reprezintă un adevărat pericol pentru cetăţeni.

Fluxul de știri
0