Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC a prezentat rezultatele prealabile ale alegerilor locale

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În una din cele două comune în care la 15 mai au avut loc alegeri locale, primarul urmează să fie ales în turul doi de scrutin.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Rezultatele prealabile ale alegerilor locale, care au avut loc în această duminică în două localități din Moldova, au arătat că în una dintre acestea pentru alegerea primarului, va fi necesar al doilea tur de scrutin.

В июне в Молдове состоялись местные выборы. В Кишиневе победу в борьбе за кресло мэра в третий раз одержал Дорин Киртоакэ. - Sputnik Moldova
Politică
Moldovenii de peste hotare deja se pot înregistra pentru a vota la prezidențiale

În comuna Ochiul Roșu (Anenii Noi), unde sunt înregistrați doar 345 de alegători și a funcționat o singură secție electorală, șeful administrației locale a fost ales chiar din primului tur. Astfel, primar al localității a devenit Maria Ostapenco, din partea Partidului Socialiștilor.

Totodată în comuna Sărata-Galbenă (Hâncești) au trecut în turul doi Mihail Lozovoi din partea Partidului Democrat (996 de voturi) și Valeriu Taras din partea Partidului Liberal (918 voturi).

În această localitate au fost deschise cinci sectoare electorale, iar prezența alegătorilor a constituit 44,63 la sută.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru organizarea alegerilor au fost alocate din bugetul de stat 137,01 mii de lei.

Fluxul de știri
0