Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Orhei au fost marcate cu fast două sărbători

© Sputnik / Rodion PROCADeep Central la Orhei de Ziua Europei
Deep Central la Orhei de Ziua Europei - Sputnik Moldova
Abonare
Cu un concert grandios a fost marcată la Orhei Ziua Europei și Ziua Internațională a Familiei. În piața principală din oraș au evoluat cunoscuți interpreți moldoveni și români.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Orheienii au marcat cu fast două sărbători — Ziua Europei și Ziua Internațională a Familiei.

Administrația orașului, în parteneriat cu organizația obștească "Pentru Orhei", a pregătit o surpriză în cadrul festivităților, organizând un concert cu interpreți îndrăgiți din țară și de peste hotare. Oaspete special a fost trupa românească "Radio Killer".

Primarul Orheiului, Ilan Șor, i-a felicitat călduros pe orășeni, dorindu-le pace și prosperitate.

"În țara noastră există multe sărbători pe care noi le respectăm. Și, desigur, noi respectăm Europa. Ne place stilul în care ei gestionează orașele. Noi tindem spre acest lucru. Sper că eu și echipa mea vom reuși să facem din Orhei un oraș european", a spus Șor.

Potrivit edilului, Ziua Familiei este o sărbătoare importantă. "Familia este un lucru sfânt", a subliniat Șor.

Solista formației "Radio Killer", Lee Heart, a declarat pentru Sputnik că Ziua Europei trebuie să semnifice prietenia dintre popoare. "Nu trebuie să ne referim la politică. Trebuie să fim mai toleranți unii față de alții și să manifestăm mai multă omenie", a spus interlocutoarea.

Un alt membru al trupei, Paul Dimixie, a subliniat că Ziua Familiei trebuie marcată cu regularitate. "Trebuie să marcăm această sărbătoare în fiecare zi. Să petrecem mai mult timp cu familia și să ne bucurăm de acest lucru", a spus el.

Фонтан в сквере Европы в Оргееве - Sputnik Moldova
În centrul Orheiului a fost inaugurat scuarul renovat ”Europa”

Cu acesta a fost de acord și interpreta din Moldova Natalia Gordienco. "Familia este cel mai important, cel mai scump și cel mai prețios lucru pe care îl poate avea un om. Trebuie să avem grijă de părinții noștri, de copiii noștri. Folosindu-mă de ocazie, vreau să urez tuturor orheienilor și întregii Republici Moldova sănătate și prosperitate", a spus Gordienco.

Ziua Europei este o sărbătoare care trebuie să unească oamenii. Astăzi trăim timpuri complicate. Omenirea trebuie să se salveze, pentru ca planeta noastră, cea mai scumpă din Galaxie, să nu ajungă un pustiu. Doar împreună, doar prin cooperare, doar cu bunăvoință. Noi nu trebuie să concurăm unii cu alții. De aceea comunitatea internațională trebuie să înțeleagă că ne aflăm toți pe aceeași corabie și orice furtună ne poate nimici și pe noi, și corabia. Și doar conștiința colectivă ne va salva pe noi și pe urmașii noștri. Astăzi este Ziua Familiei și acesta este un motiv important pentru a conștientiza încă o dată — viața și fericirea copiilor noștri depinde de noi, ceea ce facem astăzi pentru ei aceea și va rămâne generației tinere. Noi nu vrem să le lăsăm drept moștenire tragediile, moartea pe care le aduc războiul. Noi nu dorim să le lăsăm ca moștenire fascismul, terorismul și ura față de oameni. Nu pentru aceasta și-au jertfit viața, au făcut acte de eroism tații și bunicii noștri. Altfel, ar însemna că îi trădăm.

De 71 de ani, întreaga planeta, într-un fel sau altul, marchează Ziua Victoriei. Și acest lucru nu este întâmplător, deoarece astăzi marcăm armonios trei sărbători — Ziua Victoriei asupra fascismului, Ziua Europei și Ziua Familiei. Nu în zadar, una dintre participantele la război ne-a spus la Orhei: "Oameni, fiți fericiți!"

La Orhei sărbătoarea a fost marcată cu asemenea amploare pentru prima dată, iar orășenii au subliniat că acest lucru a reușit de minune.

Fluxul de știri
0