Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În centrul Orheiului a fost inaugurat scuarul renovat ”Europa”

© SputnikФонтан в сквере Европы в Оргееве
Фонтан в сквере Европы в Оргееве - Sputnik Moldova
Abonare
În centrul orașului au fost instalate bănci în stil european, a început să funcționeze iarăşi havuzul.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Scuarul renovat ”Europa” a fost inaugurat în centrul Orheiului cu un concert de muzică clasică în interpretarea elevilor de la școala de muzică din localitate.

Ilan Şor, primar de Orhei - Sputnik Moldova
Societate
Ilan Şor le-a prezentat orheienilor prima sa realizare

”Este un eveniment plăcut pentru noi, însă acesta înseamnă doar un început de cale care va transforma Orheiul într-un oraș de nivel european, care să ne placă din ce în ce mai mult. Dacă sunteți de acord, din acest moment, scuarul se va numi ”Europa”. Am încercat să facem şi băncile în stil european. Havuzul funcţiona rar în ultimul timp. Noi l-am reparat și l-am adus într-o stare adecvată. Ne vom strădui ca de-acum încolo să funcționeze în fiecare zi. În curând, planificăm să încheiem lucrările şi în alt parc, mult mai mare – parcul” Pușkin”, care va deveni un loc plăcut pentru odihnă”, a declarat Valerian Cristea, viceprimarul Orheiului.

Muzicienii au interpretat pentru cei prezenţi opere din muzica clasică universală. Localnicii care au asistat la concert sunt convinși că orășenii au nevoie de un asemenea loc pentru odihnă.

”Totul este foarte reuşit și frumos. Suntem mulțumiți că totul a ieșit atât de bine şi îi mulțumim primarului Ilan Șor”, a spus o locuitoare a Orheiului.

În timpul acțiunii, copiilor de la școala de muzică din localitate le-au fost  înmânate cadouri din partea Fundației ”Miron Șor”.

Fluxul de știri
0