Putin: Rusia va da o ripostă ameninţărilor la adresa securităţii sale naţionale

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин посетил форум ВТБ Капитал "Россия зовет!"
Президент РФ В.Путин посетил форум ВТБ Капитал Россия зовет! - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Putin, instalarea unor componente terestre ale scutului american antirachetă Aegis Ashore în România şi Polonia „prezintă pericol nu numai pentru securitatea naţională a Rusiei, ci ar putea submina stabilitatea strategică în regiune".

CHIŞINĂU,14 mai — Sputnik. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova va fi nevoită să ia în calcul contramăsuri, în contextul ameninţărilor apărute în privinţa FR în legătură cu desfăşurarea sistemelor antirachetă ale SUA în Europa de Est.

În cadrul unei reuniuni axate pe dezvoltarea industriei militare ruse, preşedintele FR a accentuat că puţini sunt cei care pot fi induşi în eroare în legătură cu faptul că aceste sisteme sunt exclusiv pentru apărare şi nu prezintă vreun pericol pentru Rusia. El a precizat că nu este vorba de apărare, ci de sporirea potențialului nuclear.

„Nici vorbă de aşa ceva, acesta nu este un sistem de apărare, este o parte a potenţialului strategic nuclear al SUA, scos la periferie. În cazul de faţă, periferia este Europa de Est", a afirmat Putin, vorbind despre sistemul antirachetă american din România. 

Адмирал Григорович серией ракетных ударов уничтожил учебные цели на Балтике - Sputnik Moldova
România ar putea fi victima unui război nuclear, titrează New York Times

„Oamenii care iau astfel de decizii trebuie să ştie că au trăit până la moment liniştit, fără griji şi în siguranţă. Acum, după desfăşurarea elementelor sistemului de apărare antirachetă american, noi vom fi obligaţi să recurgem la contramăsuri pentru a contracara pericolul iscat în privinţa securităţii Federaţiei Ruse", a subliniat Putin.

Joi, în localitatea Deveselu din România a avut loc ceremonia de inaugurare a componentei terestră a scutului american antirachetă Aegis Ashore. Un complex similar urmează să fie construit şi în Polonia. Kremlinul şi Ministerul rus de Externe au declarat că acţiunile SUA şi a aliaţilor săi din cadrul NATO prezintă pericol nu numai pentru securitatea naţională a Rusiei, ci ar putea submina stabilitatea strategică în regiune.

Fluxul de știri
0