Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un cetăţean francez, reţinut în Moldova pentru proxenetism

© Flickr / ALlisson HFrau
Frau - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reţinut patru persoane care racolau tinere din Moldova pentru prestarea serviciilor sexuale on-line. Clienţii transferau sume enorme în contul infractorilor.

CHIŞINĂU, 14 mai — Sputnik. Angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Procuratura Generală au reţinut un grup infracţional care, în perioada anilor 2014 — 2015, au recrutat tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, pentru prestarea serviciilor sexuale.

Sex Workers in Thailand - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sclavie sexuală în Chişinău

Din grup făceau parte un cetăţean francez de 51 de ani şi soţia acestuia, o moldoveancă de 29 de ani, în complicitate cu doi bărbaţi de 25 şi respectiv 30 de ani, domiciliaţi în Chişinău. Ei racolau tinerele prin intermediul reţelelor de socializare. Aceştia au fost reţinuţi pentru proxenetism, fiind cercetaţi în stare de libertate.
Suspecţii închiriau mai multe apartamente în municipiul Chişinău, le amenajau cu camere web şi tehnică computerizată, apoi organizau prestarea serviciilor sexuale virtuale contra plată în regim on-line, cu derularea prin intermediul camerelor web şi a chat-urilor.

„Până în prezent, au fost identificate 15 tinere domiciliate pe teritoriul Republicii Moldova, care erau angajate în calitate de modele de video-chat erotic", se spune într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei.

Clienţii virtuali transferau pentru serviciile amoroase sume enorme de bani pe contul deschis de către cetăţeanul francez în străinătate, iar ulterior, pentru a legaliza provenienţa, banii erau extraşi în numerar la diferite bancomate şi bănci din Moldova, pentru ca mai apoi o parte din ei să fie transferaţi în străinătate, chiar pe numele conducătorului reţelei.

„În cadrul percheziţiilor în apartamentele închiriate, poliţiştii au ridicat tehnică computerizată utilizată de către suspecţi, carduri de extragere a banilor şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora", precizează sursa.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" se pedepsesc cu închisoarea de la 4 la 7 ani.

Fluxul de știri
0