Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Serviciul Vamal a început cel mai important element de reformă

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Serviciului Vamal vor fi examinați pe baza a patru criterii: fișa de atestare, fișa de integritate, pregătirea profesională și capacitatea de operare cu sistemele informaționale.

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik. Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a anunțat inițierea procesului de atestare a colaboratorilor sistemului vamal.

”Scopul respectivei atestări este de a crea un efectiv profesionist și integru, care să corespundă tuturor criteriilor de eligibilitate pentru funcția exercitată, asigurând astfel sporirea eficienței activității Serviciului Vamal, consolidarea disciplinei de muncă, precum și promovările obiective în funcție în dependență de performanțe”, a declarat vineri Vrabie în cadrul ședinței Comisiei de atestare a Serviciului Vamal.

Angajații Serviciului Vamal vor fi examinați pe baza a patru criterii: fișa de atestare, fișa de integritate, pregătirea profesională și capacitatea de operare cu sistemele informaționale din gestiunea autorității vamale.

Vitalie Vrabie, serviciul vamal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vrabie spune câţi angajaţi vor fi daţi afară de la Vamă: e vorba de câteva sute

Procesul de atestare va dura două luni de zile.

Potrivit Regulamentului, angajații supuși procedurii de atestare vor fi avizați cu o lună înaintea datei atestării, aceștia dispunând de suficient timp pentru a se pregăti la toate compartimentele de specialitate.

Atestarea angajaţilor vamali, cu excepţia celor care fac parte din efectivul de comandă suprem, se efectuează o dată la doi ani sau cel puţin o dată la patru ani.

Conform datelor Serviciului Vamal, circa 24% din angajați nu au fost niciodată supuși atestării, iar alți 49% au fost atestați doar o singură dată, la încadrarea în funcție.

Fluxul de știri
0