“Lasă-ne, lasă-ne, tehnocratule!”. Sindicaliștii SANITAS cer demisia guvernului

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai mare sindicat din Sănătate, SANITAS, a ieşit în stradă pentru majorarea salariilor cu 25% şi pentru demisia guvernului Cioloş din cauza crizei din sistemul sanitar.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Lucrătorii din medicină pichetează vineri majoritatea ministerelor, din cauza condiţiilor inumane din spitale, informează B1TV.

Zeci de persoane din cadrul sindicatului SANITAS, cel mai mare sindicat din domeniul medical, au protestat în fața Ministerului Sănătății pentru a taxa oficialii din guvernul Dacian Cioloş.

Criza din sistemul medical îi împinge pe medici şi doctori la grevă. Oamenii sunt dispuşi să nu mai tolereze situaţia catastrofală din Sănătate şi ies în stradă până când guvernanţii vor veni cu soluţii.

copil mamă - Sputnik Moldova
Lege nouă: 300 de euro în plus pentru femeile însărcinate

Ei solicită majorarea salarială cu 25% în 2016, dar și plata corectă a gărzilor, finanţarea posturilor de specialitate și reglementarea timpului de muncă.

În cursul zilei de ieri, 12 mai, același sindicat a protestat și la Ministerul Muncii și la Ministerul Finanțelor.

Sindicaliștii amenință cu noi proteste dacă autorităţile nu rezolvă problemele din Sănătate. Ei se tem că sistemul medical naţional ar putea fi cedat în întregime intereslor financiare globale străine de interesul naţional.

“Un prim semnal de alarmă vreau să trag! Am senzația că sistemul actual securisto-mafiot vrea să se înlocuiască cu unul corporatist, unde primează tot principiul de ”maximizare a profitului”. Argumentez prin lipsa de transparență cu care se iau deciziile care ne privesc pe toți. Totul se decide în spatele ușilor închise, unde nu au acces decât acele persoane influente, care ulterior secretizează totul”, scriu sindicaliştii pe ştirimedicale.info.

România este singurul stat din lume care mai are doar două sindicate: cel din Sănătate şi cel din Educaţie.

Fluxul de știri
0