Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Administraţia publică a Republicii Moldova va fi reformată

© Sputnik / Evghenii PanasencoConsiliul Raional Orhei
Consiliul Raional Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Până în luna iunie, Guvernul îşi propune să aprobe Strategia de reformă a administraţiei publice în Republica Moldova pentru anii 2016-2020.

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik. Raționalizarea structurii Guvernului, reducerea fragmentării structurii administrativ-teritoriale şi asigurarea funcționării unui sistem eficient de monitorizare, responsabilizarea și transparentizarea performanței autorităților, instituțiilor publice și entităților economice de stat sunt printre obiectivele principale ale Strategiei de reformă a administraţiei publice în Republica Moldova pentru anii 2016-2020.

обручальные кольца inele verighete - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Funcţii noi pentru primăriile de la sate şi oraşe

Documentul prevede o abordare integrată a reformei administrației publice centrale și administrației publice locale.

În acest context, la Chişinău a avut loc prezentarea Raportului de evaluare cu privire la administraţia publică din Republica Moldova, elaborat în cadrul proiectului SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management).

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că reforma administrației publice, atât la nivel central, cât și la nivel local, este una dintre restanțele în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

„Preluând mandatul de prim-ministru, mi-am propus ca una din priorităţile strategice să fie reforma administraţiei publice, pentru că aceasta este conexă cu multe alte reforme care trebuie să fie realizate în Moldova”, a menţionat Filip.

Premierul a declarat că o precondiţie a succesului reformei este existența unei cooperări strânse și durabile cu societatea civilă, sectorul privat, instituțiile academice și media,  precum și cu partenerii de dezvoltare. Guvernul îşi propune consultarea proiectului strategiei cu toate părţile interesate, dar şi aprobarea acestuia la începutul lunii iunie.

Fluxul de știri
0