Un geniu în fizică spune că Dumnezeu există

© Sputnik / РИА Новости / Accesați arhiva multimediaАльберт Эйнштейн
Альберт Эйнштейн - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai mare expert în energii, geniu, în momentul când spune că E = mc², toate sunt din viteza luminii și toate sunt depășite total de o forță, atunci înseamnă că sunt foarte multe locuri de unde țâșnește evidența întrupării Creatorului acestei lumi, spune un membru al Academiei Române.

BUCUREŞTI, 12 mai — Sputnik. Ceea ce nu știm depășește posibilitățile gândirii discursive încât se apelează la credință, a precizat pictorul Sorin Dumitrescu.

Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova
Academician român: desacralizarea valorilor e cauza desacralizării politicului

Membrul Academiei Române, a explicat în dialogul cu Iurie Roșca, jurnalist din Republica Moldova, ce este credința și cum se manifestă forța Duhului Sfânt.

"Ceea ce nu știm, sau dacă știm nu înțelegem, depășește posibilitățile noastre de gândire încât se apelează la credință. Credința depășește posibilitățile gândirii discursive", a spus pictorul.

Lumea are impresia că Duhul Sfânt coagulează numai acolo când pâinea și vinul devin trup și sânge, în epicleză, rugăciunea din timpul Liturghiei. Se pare însă, precizează pictorul, că Duhul e de la început de când începe Utrenia. El se ocupă cu strângerea oamenilor în biserică și cu ameliorarea percepțiilor umane și potențarea răbdării pentru ca oamenii să rămână în biserică uniți.

Academicianul Sorin Dumitrescu a deplâns faptul că se dorește amestecarea religiilor. Să scapi de datoria apărării adevărului nu este benefic pentru om. Însă pictorul crede că Dumnezeu vede și în același timp exaltă ale zone compensatorii, se manifestă mai incisiv când slăbiciunea umană întunecă gândirea.

„În clipa când afli că cel mai mare specialist în energii, că E = mc², specialist în forțe. Toate sunt pornite din viteza lumini, aici e modelul. El zice: dar toate sunt depășite total de o forță. Einstein. Si pietrele vor mărturisii despre Mine. E epoca pietrelor acum, vorbesc pietrele. Sunt foarte multe locuri de unde țâșnește evidența întrupării Făcătorului acestei lumi", a subliniat Sorin Dumitrescu.

Bizantinul tocmai asta făcea. Înainte să se ducă la piață sau la judecătorie spunea Crezul, adică intra în iconare. Unea în el Cerul cu Pământul. Modelul omului este Hristos; omul trebuie să devină Cer și Pământ, icoană ca și Hristos. Sorin Dumitrescu a mai menționat că scopul Bisericii este să obțină iconicitatea oamenilor.

"Odată ce ești Biserică poți sta în Biserică util; până atunci ești un silitor", a încheiat Sorin Dumitrescu.

Fluxul de știri
0