Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A apărut Valeriu Streleț

© Valeriu Streleț/FacebookValeriu Streleț
Valeriu Streleț - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Valeriu Streleț apare tot mai rar pe la sediul central al PLDM. Chiar dacă unii colegi ai săi susțin că el este implicat în activități de partid în teritoriu, alte surse afirmă cu totul altceva.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Fostul premier liberal-democrat și actualul lider interimar al PLDM, Valeriu Streleț, a fost văzut recent, manifestând un activism energic și exemplar, numai că nu în politică, ci în gestionarea afacerilor personale, adică a domeniilor aducătoare de profit material.

Potrivit unor liberal-democrați, Valeriu Streleț ar fi implicat în activitățile de partid din teritoriu. Acesta s-ar ocupa de pregătirea unor procese de reformă în cadrul PLDM, care încă nu sunt decise și despre care încă nu se știe ce turnură vor avea.

Премьер-министр Республики Молдова Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Streleț va cere ajutorul lui Merkel în eliberarea lui Filat

Între timp, au apărut informații despre faptul că Streleț, fiind separat totalmente de activitățile deputaților care au rămas în fracțiunea PLDM, a încercat inițial să preia frâiele activității fracțiunii, dar a eșuat. Tot lui Streleț i s-ar datora, potrivit unor surse din PLDM, plecarea și excluderea din fracțiune și din partid a mai multor membri și deputați.

La ora actuală, conflictele interne din PLDM au făcut imposibile și discuțiile serioase despre un eventual congres al formațiunii, despre care anterior Streleț anunța că ar fi urmat să aibă loc foarte curând. Situația în formațiune ar fi de așa natură încât nu există, cel puțin în actualele circumstanțe, premise și subiecte serioase pentru un asemenea congres. Și nici să-și aleagă un alt lider formațiunea nu este capabilă la moment.

Totodată, potrivit unor surse din PLDM, liderul formațiunii, Vlad Filat, s-ar opune ideii de organizare a unui congres la care să fie ales un nou lider.

Sondajele arată că Valeriu Streleț, chiar dacă a fost premier, nu a reușit să cucerească prea multă popularitate. Ultima sa apariție publică a avut loc pe rețeaua de socializare Facebook. Dânsul a publicat la 22 februarie curent o postare despre activitatea partidului în Cimișlia, după care nu a mai apărut cu declarații în calitate de conducător interimar al PLDM.

Fluxul de știri
0