Audieri la DIICOT în dosarul Rompetrol de 3.100 de volume

© Sputnik / Мирослав РотарьЗаправка
Заправка - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri Sorin Marin, Alexandru Nicolcioiu şi alți 14 suspecți sunt puși sub acuzare pentru constituirea unui grup infracțional organizat în vederea inducerii în eroare a statului român prin privatizarea Rompetrol.

BUCUREŞTI, 11 mai — Sputnik. Procurorii au pus sechestru pe bunurile KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA și SC Rompetrol Rafinare SA, relatează Agerpres.

Deversare, petrol, dezastru ecologic - Sputnik Moldova
Societate
Sechestru de milioane pe Rompetrol. Grupul este vizat într-un dosar penal

Miercuri dimineață a ajuns la sediul DIICOT omul de afaceri Sorin Marin, pentru audieri în dosarul Rompetrol. Tot în cursul zilei de azi, aici sunt așteptați Alexandru Nicolcioiu, directorul de producție al KazMunayGas International (fostul Rompetrol Grup), și Adrian Constantin Volintiru, fost director financiar al Rompetrol Rafinare și Rompetrol Downstream. Sorin Marin este, potrivit Antena 3, prieten cu Cătălin Predoiu. Fostul acționar Rompetrol ar fi adus statului un prejudiciu de 660 de milioane de euro.

Cei trei au calitatea de suspecți în acest dosar și li s-a pus sechestru pe bunurile mobile și imobile. De asemenea, procurorii au pus sechestru și pe bunurilor mobile și imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA și SC Rompetrol Rafinare SA pentru recuperarea sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 USD și 34.941.924 de euro.

"Paisprezece suspecți au fost puși sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, înșelăciune, delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani, manipularea pieței de capital prin tranzacții sau ordine de tranzacționare", potrivit DIICOT.

În cursul anului 1998, persoanele respective au constituit un grup infracțional organizat transfrontalier care a avut drept scop desfășurarea unor ample activități infracționale în vederea inducerii în eroare a statului român cu ocazia derulării contractului de privatizare.

Pe 17 martie 2016, șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, spunea că dosarul Rompetrol are 3.100 de volume și ocupă tot subsolul instituției.

Fluxul de știri
0