Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un bărbat din Chișinău și fiul acestuia au decis să trăiască din bani falși

© Sputnik / Mihail KutuzovLa crisi del settore energetico aumenta il rischio di conseguenze sistemiche sulla finanza globale.
La crisi del settore energetico aumenta il rischio di conseguenze sistemiche sulla finanza globale. - Sputnik Moldova
Abonare
Bărbatul de 49 de ani și fiul acestuia de 28 de ani au fost urmăriți de poliție timp de trei luni, ceea ce a fost suficient pentru documentarea activității lor ilegale.

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. În capitala Moldovei au fost reținuți doi indivizi, tată și fiu, suspectați de punerea în circulație a dolarilor americani falși.

Conform serviciului de presă al Inspectoratului de Poliție Chișinău, bărbatul de 49 de ani și fiul acestuia de 28 de ani au fost urmăriți de poliție pe parcursul a trei luni. În această perioadă organele ocrotirii ordinii de drept au acumulat dovezile necesare.

euro - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Euro falşi pe teritoriul Moldovei, cu semne de falsificare distincte

Poliția a constatat că bancnotele false au fost aduse ilegal de peste hotarele țării. Din acești bani contrafăcuți, suspecții procurau telefoane mobile, tablete, camere video și altă tehnică, toate fiind achiziționate de la cei care plasau anunțurile pe rețelele de socializare. În cadrul perchezițiilor la domiciliul familiei respective, au fost depistate și confiscate bancnote cu valoarea nominală de 100 de dolari cu semne distincte de falsificare, telefoane mobile și cartele SIM. Toate aceste obiecte au fost trimise pentru expertiză la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției.

Suspecții au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Pe numele lor a fost intentat un dosar penal pentru „punerea în circulație a semnelor bănești false". Tatăl și feciorul acestuia riscă până la 15 ani de închisoare. Investigațiile continuă pentru constatarea tuturor circumstanțelor acestei infracțiuni și scoaterea la iveală a potențialilor complici.

Fluxul de știri
0