Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Euro falşi pe teritoriul Moldovei, cu semne de falsificare distincte

© IGPeuro
euro - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au anihilat o grupare criminală care confecţiona euro falşi pe teritoriul UE şi îi vindeau pe teritoriul Moldovei, banii falşi aveau nominalul de 50 şi 200.

CHIŞINĂU, 25 mar – Sputnik. Fabricau euro falşi în Uniunea Europeană şi îi vindeau pe piaţa valutară din Moldova. Este vorba despre o grupare criminală formată din trei cetăţeni moldoveni, care au fost reţinuţi săptămâna aceasta în flagrant delict de poliţiştii de la Chişinău.

Procurorul Alexei Bacoş a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că oamenii legii au reuşit să confişte şi să scoată din circuit 33 de mii de euro falşi, în bancnote de 50 şi 200. Potrivit procurorului, pentru o sută de euro falşi infractorii cereau 70 de euro veridici.

„Asemenea bancnote cu astfel de semne de falsificare nu au mai fost depistate pe teritoriul Moldovei. Banii falşi erau confecţionaţi în ţările europene. În prezent stabilim cum au fost introduşi banii falşi pe teritoriul Moldovei, dar unul din membrii acestei grupări anterior a fost angajat la frontiera de stat”, a declarat procurorul.

Cei trei membri ai grupării, care sunt locuitori ai municipiului Chişinău, se află în prezent în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Gruparea infracţională a fost documentată timp de nouă luni. Pentru a fi identificaţi toţi membrii grupării, forţele de ordine au reuşit să infiltreze un ofiţer sub acoperire în această grupare. Astfel,  un membru al grupului a fost reţinut într-o parcare auto din Chişinău, în timp ce transmitea ofiţerului sub acoperire suma de 20 mii euro falși. Concomitent, au fost reținuți alți doi membri ai grupului, implicați în circulația banilor falși.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 43 mii lei și 240 euro și substanțe narcotice de tip marijuana.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei trei riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

 


Fluxul de știri
0