Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un militar din Chișinău va fi deferit justiției

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediaСудебный молоток
Судебный молоток - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorul auto care a provocat un accident în urma căruia o persoană a decedat iar alte cinci au fost rănite, va compărea în faţa magistraţilor.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a unui locuitor al capitalei, care acum aproximativ patru luni a comis un accident în urma căruia și-a pierdut viața o persoană.

Авария - Sputnik Moldova
Accidente
Un bărbat a decedat la Chişinău în urma unui accident rutier

Tragicul accident a avut loc pe 26 ianuarie curent, pe strada Lunca Bîcului din sectorul Ciocana al capitalei. Învinuitul, un militar prin contract al Bazei de Instruire a Armatei Naţionale, în vârstă de 24 de ani, a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp de electricitate, tamponând pietonii aflaţi în apropierea părţii carosabile. În urma accidentului, un bărbat în vârstă de 43 de ani a decedat pe loc, iar alte cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 30 — 54 de ani, au fost internate cu diferite traumatisme la Spitalul de Urgenţă.

Testarea alcooscopică a stabilit în aerul expirat de învinuit o concentraţie a vaporilor de alcool de 0,62 mg/l, ceea ce înseamnă că șoferul a urcat la volan într-un grad avansat de ebrietate alcoolică.

"În prezent, învinuitul se află în arest la domiciliu, fiindu-i aplicată şi măsura preventivă complementară — ridicarea provizorie a permisului de conducere", informează Procuratura Generală.

Acesta riscă de la 4 la 8 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0