Prima semifinală „Eurovision-2016”: Moldova în competiție

© Европейский вещательный союз (EBU)Eurovision 2016
Eurovision 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Pe scena complexului „Ericsson Globe” vor evolua 18 interpreți care-și dispută participarea în finala concursului ce va avea loc la 14 mai.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Marți, pe scena complexului „Ericsson Globe" din Stockholm se va desfășura prima semifinală a concursului muzical „Eurovision-2016".

În scenă vor evolua interpreți din 18 țări, printre care și reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac, cu numărul de ordine trei, dar și rusul Serghei Lazarev, cu numărul 9.

Din cei 18 concurenți vor rămâne doar 10 pentru finala din 14 mai.

Favoriții concursului

Eurovision 2016 - Sputnik Moldova
România și Moldova, la un pas de a participa împreună la Eurovision

Numele lui Serghei Lazarev este vehiculat deja de câteva luni printre favoriți. Potrivit caselor de pariuri Betway, Unibet, Ladbrokes, BWIN, pe primul loc în lista câștigătorilor se află Rusia, urmată de Ucraina, Franța, Suedia și Australia.

În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii la Stockholm,

Lazarev a repetat de câteva ori că deocamdată este devreme să vorbim despre rezultate și că mai întâi trebuie să lucreze asupra piesei pentru a o prezenta cât mai bine.

Lidia Isac, la rândul său, consideră că „Eurovision"-ul ar putea deveni un pas enorm în cariera sa.

„Vreau să ajung în finală", a spus ea. „Cu atât mai mult cu cât prima semifinală se consideră cea mai complicată, ea fiind numită de obicei „grupul sinucigașilor".

Cel mai grandios show din lume

„Eurovision"-ul este considerat cel mai grandios show de divertisment din lume care este transmis în direct. Cele două semifinale și finala întrunesc un auditoriu de peste 200 de milioane de persoane din 50 de țări. În acest an, pentru prima dată concursul va fi transmis și în SUA.

Prima ediție „Eurovision" a avut loc la 24 mai 1956. Irlanda este țara cu cei mai mulți interpreți- câștigători (7), după care urmează Suedia cu șase trofee.

Lidia Isac - Sputnik Moldova
Societate
Lidia Isac are planuri mari pentru Suedia

"Come Together" este genericul ediției din acest an al concursului „Eurovision" care a întrunit participanții din 42 de țări, acreditând 1,5 mii de jurnaliști. Organizatorii suedezi ai concursului promit să cizeleze unele momente ce țin de desfășurarea evenimentului. De exemplu, ei au spus că spectatorii nu vor mai auzi repetarea unora și acelorași fraze referitor la „show-ul fantastic" și „rochia frumoasă" în timpul conexiunii țărilor-votante pentru prezentarea punctajului.

Organizatorii mai promit că spectatorii vor afla rezultatele practic în ultimul minut.

Fluxul de știri
0