Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Cioloş va fi şi ministru interimar la sănătate

© Facebook, Dacian CioloşDacian Cioloş
Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul român Dacian Cioloş va asigura interimatul la Ministerul sănătăţii, după ce ministrul Patriciu Achimaș Cadariu şi-a prezentat demisia din funcţia deţinută.

CHIŞINĂU, 9 mai — Sputnik. Demisia ministrului a survenit în luni, în urma scandalului privind dezinfectanții diluați din spitale. Înainte de aceasta, ministrul demisionar a avut o discuţie cu şeful Guvernului la Palatul Victoria.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Demisiile se țin lanț în Guvernul României

Ulterior, Guvernul României a anunţat că după demisia lui Cadariu, prim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății pentru a coordona direct și a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate.

Tot luni a avut loc o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate.

„Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt și mediu pentru creșterea siguranței în sectorul medical și a unor măsuri strategice de reformă", precizează guvernul României.

Patriciu Achimaş-Cadariu este al patrulea ministru carte a demisionat din Guvernul de tehnocraţi al lui Cioloş.

Fluxul de știri
0