Demisiile se țin lanț în Guvernul României

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUDacian Cioloș
Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul culturii din România și-a prezentat miercuri demisia, fiind deja al treilea șef de minister care pleacă din Guvernul condus de dacian Cioloș.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnic. Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a demisionat din funcție la cererea premierului Dacian Cioloş, informația respectivă fiind confirmată de purtătorul de cuvânt al Executivului român.

Cererea de demisie ar fi survenit în urma scandalului de la Opera Română.

Vlad Alexandrescu și-a anunțat demisia într-un amplu mesaj postat pe pagina sa de Facebook, explicând că a încercat în scurtul mandat pe care l-a avut să inițieze o schimbare structurală, să aducă o "viziune nouă și să scot managementul instituțiilor publice de cultură dintr-o stare anchilozată și letargică".

Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
A mai demisionat un ministru din guvernul de tehnocraţi al României

"În fața rezistenței opace la schimbarea structurală pe care am încercat să o inițiez, să o dezvolt și să o pun în practică în instituțiile de cultură din România, în fața ostilității nedezmințite a aparatului refractar la regândirea modalităților de funcționare a instituțiilor publice de cultură, a relației dintre sectorul independent și cel public, vă prezint demisia mea", a notat fostul ministru al Culturii.

Amintim că acum două zile și-a prezentat demisia Ministrul Fondurilor Europene din România, Aura Răducu, tot la solicitatarea şefului Cabinetului de Miniştri Dacian Cioloș.

Anterior, Ana Costea a plecat de la Ministerul Muncii, din cauza unor neînțelegeri legate de ordonanța cu privire la salariile bugetarilor.

Fluxul de știri
0