Un nou cutremur în Guvernul Cioloş. E vizat şi incendiul de la Colectiv

© Photo : Realitatea.netПожар в ночном клубе Colectiv
Пожар в ночном клубе Colectiv - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul român al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, şi-a prezentat demisia au declarat surse guvernamentale, scrie Mediafax.

CHIŞINĂU, 9 mai — Sputnik. Ministrul Sănătăţii din Guvernul Cioloş, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat din funcţie în această dimineaţă. Demisia sa a fost acceptată de premier, scrie presa română.

"Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaş Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii. În perioada următoare voi înainta domnului Preşedinte al Romaniei Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sănătăţii", se arată într-un comunicat al premierului Cioloş.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
A treia demisie în Guvern la cererea lui Cioloș

Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat luni din funcţia de ministru al Sănătăţii, după o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, care a avut loc la Palatul Victoria, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul Achimaş-Cadariu a luat decizia de a pleca de la ministerul Sănătăţii, pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale.

Mass-media mai informează că prim-ministrul Dacian Cioloş a cerut sâmbătă Ministerului Sănătăţii să demareze o anchetă administrativă în ceea ce priveşte biocidele, toate produsele folosite în prezent la dezinfecţie în fiecare spital din ţară urmând să fie verificate din punct de vedere al concentraţiei şi eficienţei.

Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală, acolo unde au fost trataţi şi răniţi din incendiul de la Colectiv.

Fluxul de știri
0